Дві найбільші українські мережі АЗС запідозрили у змові

0
577

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розслідування за підозрою у змові операторів автозаправних станцій ОККО і WOG.

Про це повідомили в прес-службі регулятора.

Так, у ході дослідження цінової ситуації були виявлені факти однонаправленого встановлення і підтримання роздрібних цін на бензини та дизельне паливо на однаковому рівні мережами ОККО та WOG.

У Комітеті заявили, що у 2017 році було зафіксовано більше 10 таких випадків, що може бути обумовлене відповідними антиконкурентними узгодженими діями компаній.

“У зв’язку з цим, 21 грудня 2017 року Комітет розпочав розгляд справи за ознаками вчинення OKKO Retail i WOG Retail порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій”, – відзначили у АМКУ.


Мережа АЗС під брендом WOG, що входить до групи компаній Континіум, є найбільшою в країні і налічує понад 500 комплексів у всіх областях, а також 32 нафтобази. Зараз WOG контролюють бізнесмени Степан Івахів, Сергій Лагур і діти загиблого Ігоря Єремєєва – Роман і Софія.

OKKO Group – холдинг компаній, головною компанією якого є Концерн Галнафтогаз. Останній є оператором мережі АЗК ОККО. До його складу входить близько 440 АЗК. Основним власником компанії є бізнесмен Віталій Антонов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here