Вчені з’ясували, чим жіночий мозок відрізняється від чоловічого

0
59

Мозок у чоловіків і жінок працює по-різному. Такими є результати досліджень групи вчених під керівництвом Деніеля Амена, опубліковані в журналі Journal of Alzheimer’s Disease, пише ProNews.

В експерименті взяли участь 119 здорових добровольців і понад 26 тисяч пацієнтів з різними діагнозами: травми головного мозку, біполярний і афективний розлад, психоз, шизофренія, і дефіцит уваги.

Різні області їх мозку сканувалися методом емісійної комп’ютерної томографії в спокійному стані і при виконанні завдань на концентрацію.

Дослідження показали, що префронтальна кора і лімбічна облать у жінок більш активна, ніж у представників сильної статі. На думку вчених, це пояснює, чому жінки частіше страждають від хвороби Альцгеймера і депресій, а чоловіки – від розладів поведінки.

Варто відзначити, що метод досліджень Амена був розкритикований багатьма представниками наукового співтовариства. Технологія нейровізуалізації, яку він використовував, на думку колег, непридатна для точного визначення психічних розладів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here