Елітні машини втікача-Клименка пустили з молотка

0
324

Загальна сума продажу чотирьох авто склала більш ніж 4,5 млн гривень

20 листопада завершилися торги з продажу п’яти автомобілів елітних марок, які були передані в рамках співпраці OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

“Радий повідомити, що OpenMarket успішно продав автомобілі, які нам були передані Агентством з розшуку і менеджменту активів. Авто було продано з підвищенням ціни”, – розповів генеральний директор OpenMarket Віктор Вишнев.

В цілому, сума продажу чотирьох авто склала більш ніж 4,5 млн гривень, п’ята машина не була продана.
Так, були продані наступні авто:

Mercedes GL500 за – 1,41 млн грн. Ціна в ході торгів виросла на – 80,3 тис. грн.
BMV X6 був проданий за 2,21 млн грн. Ціна в ході торгів виросла на – 84,9 тис. грн.
Toyota Camry 2012 року випуску була продана за – 543,2 тис. грн. Ціна в ході торгів виросла на 35,5 тис. грн.
Toyota Camry 2013 випуску була продана за – 535 тис. грн. Ціна в ході торгів виросла на – 11 тис. грн.
BMW Alpina – не було продано в зв’язку з відсутністю ставок.

Нагадаємо, що ці автомобілі належать міністру-втікачу Олександру Клименко. Як вдалося довести прокуратурі, Клименко залишив “спадок” у вигляді збитків державі в мільярди гривень, і частину з цієї суми вдасться компенсувати шляхом арешту його майна. Всього в списку “на продаж” опинилось154 об’єкта нерухомості, 22 автомобілі, залізничні вагони і корпоративні права.

Як відомо, екс-міністра підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем. Підозра з’явилася через два місяці після втечі. Але довгий час просування по цій справі не було, оскільки підозру так і не вручили. Істотне просування в справі відбулося в березні 2017 року, коли Голосіївський райсуд Києва дав дозвіл на заочне розслідування відносно Клименка.

Джерело: segodnya.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here