Різновиди фарб для будівництва та ремонту

0
266

Барвники – нерозривна складова при будівельно-ремонтних роботах. З цієї причини вкрай необхідно знати про те, як підібрати найефективніший з них. Разом з тим для того щоб вірно визначитися з покупкою потрібно враховувати їх види. Нижче представлено короткий опис. А кого цікавить як можна розрахувати кількість фарби в вашу кімнату, скористайтеся сервісом для вимірювання тут.

1. Акрилові латексні фарбувальні речовини. Це найпоширеніший різновид серед тих речовин, які розбавляються звичайною водою. Не тільки майстри, але навіть експерти заявляють, що за допомогою покриття валиком робочої площі двома шарами цього виду фарб є можливість отримати відмінне покриття для ефективних оздоблювальних робіт різних поверхонь. Останні будуть як і раніше гладкими. Крім того, будівельник буде здатний досить легко закрити невеликі щілини з розширенням до 1 мм. Даний вид фарб буде ідеальним виходом в ситуації, коли потрібно зробити ефективну і старінню і забрудненню поверхню, тому що акрилові латексні фарбувальні речовини наділені відповідними якостями. У разі якщо потрібна площа, вкрита від зовнішнього впливу матеріалом, який не пропускає пар, то слід застосовувати силікатні або силіконові фарбувальні речовини.

2. Силікатні фарбувальні речовини в основному використовуються для ефективних фарбувальних робіт мінеральних площ. При будівництві фахівець буде нерідко стикатися з ними, якщо буде застосовувати спеціальний вид штукатурок, на які раніше були нанесені вапняні або цементні фарбувальні речовини. Перш ніж почати експлуатацію цього виду фарб, потрібно попередньо обробити площа силікатної грунтовкою. Це треба зробити з тієї причини, що, на відміну від попереднього виду, вони не можуть похвалитися високою еластичністю і якісним зароблянням щілин. У разі ж покриття площі трьома і більше шарами фарбувальних речовин зовнішній вигляд буде зіпсований. Разом з тим цей недолік даного виду фарбувальних речовин з лишком окупається перевагою перед іншими видами фарб. Воно полягає в стійкості до дії пари. З цієї причини силікатна вид рекомендують застосовувати для будівель, площі яких беззахисні перед зайвим впливом вологи. Зокрема, для душових, тому що тут постійно спостерігається дуже високий вміст вологи в повітрі. Ця вологість завдасть значної шкоди акриловому увазі, на відміну від силікатної. Лише силіконовий вид фарбувальних речовин перевершує силікатна тип в цьому відношенні.

3. Силіконові барвники – це чудовий симбіоз кращих характеристик і здібностей, узятих із двох вищевказаних видів фарби. Іншими словами, силіконова різновид прекрасно усуває щілини і має стійкість до впливу пара. За рахунок зазначених властивостей силіконовий тип барвників заслужив звання універсального. Різниця другого і третього виду фарбувальних речовин полягає в тому, що силіконові фарбувальні речовини формують особливу плівку, яка не схильна до впливу води. За рахунок цього вона перевершує за якістю силікатна тип фарб. Відносно властивостей еластичності акриловий тип барвників трохи поступається силіконовим фарбам. Справа в тому, що останні здатні закласти щілини шириною не в 1 мм, а в 2 мм. З цієї причини їх нерідко домішують до акриловим. Вони відмінно поєднуються один з одним.

Кожен вид барвника наноситься на робочу площу за допомогою спеціального пристосування (наприклад, валика). Необхідно мати на увазі, що на робочій площі потрібно провести підготовчу роботу. При цьому використовується особлива грунтовка. У деяких випадках для розпилення барвника по робочої площі застосовують спеціальний інструмент – краскопульт. Він являє собою свого роду розпилювач, що наносить барвник засіб на робочу площу однаковим по товщині шаром. В результаті робота буде відрізнятися високою охайністю. При застосуванні валика він обов’язково повинен виявитися новим. При застосуванні кисті, її колись потрібно буде застосовувати для використання одного і того ж барвника.

Кількість барвника, який буде потрібно для проведення малярних робіт, перш за все, залежить від характеристик його компонентів. З цієї причини, при придбанні в магазині обов’язково необхідно подивитися таку характеристику як витрата фарби на 1м2 робочої площі, а не на обсяг фарби в ємності.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here